O grupare criminală formată din patru persoane a fost destructurată recent de oamenii legii. Este vorba despre trei bărbați și o femeie, specializați în furturi din mașini, ziua în amiaza mare. Uneori, la operațiune se deplasau cu mașina unui taximetrist, angajat la o firmă din capitală, informează Politik.md.
Potrivit poliției, atât cei trei bărbați, cât și femeia implicată, în vârstă de 28-37 de ani, aveau un rol bine determinat în scenariul criminal. Astfel, unul dintre bărbați urmărea mașina pe care proprietarul o lăsa în fața unei piețe sau a unui centru comercial, după care al doilea scana sistemul de alarmă, îl dezactiva și lua tot din mașină, în timp ce femeia se afla prin apropiere pentru a vedea dacă situația nu este observată de oamenii legii. Operațiunea dura doar câteva minute, după care toți urcau într-un automobil de marca BMW și dispăreau de la fața locului. Uneori era vorba chiar de mașina de taxi a celui de-al treilea bărbat implicat în schema criminală, care activa la o firmă de taxi din Chișinău.
Persoanele au fost reținute în momentul în care încercau să pătrundă într-un automobil parcat în sectorul Râșcani al capitalei. Asupra lor au fost găsiți patru mii de dolari SUA, 50 de mii de lei, alte bunuri de preț, dar un un dispozitiv cu care se presupune că aceștia ar fi dezactivat alarma automobilelor. Dispozitivul ridicat urmează să fie supus unei expertize de specialitate. În paralel, poliția capitalei împreună cu procurorii sectorului Rîșcani, au efectuat percheziții la domiciliile temporare ale celor patru bănuiți unde au găsit și alte lucruri de preț, precum ceasuri, bijuterii și bani.
Chiar dacă nu își recunosc vina, toți au fost reținuți pentru cel puțin 72 de ore. Acești sunt acuzați de furt în proporții deosebit de mari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE