IGPȘase bovine fără acte de proveniență au fost depistate de ofițerii de patrulare, la 8 septembrie, în satul Aluatul, raionul Taraclia, ca urmare a controlului unui automobil, comunică Politik.md.
Bărbatul de 51 de ani, aflat la volanul automobilului de model „Mercedes”, nu a putut explica de unde are vacile, în lipsa documentelor de provenineță. Bovinele erau transportate în condiții insalubre. Totodată, alte două rețineri au avut loc în satul Balabanu, același raion. 
Un bărbat de 40 de ani, aflânduse la volanul unui  „Mercedes Sprinter”, nu a putut explica inspectorilor de patrulare  de ce nu are actele necesare pentru cele 2 400 de kg de carne de porc care le transporta, însă, acesta a  recunoscut,  că producția  a fost luată  de la o fabrică de porci din raionul Vulcănești, pentru ulterioara  comercializare. 
În  alt caz, polițiștii au oprit  un automobil de model „BMW”, condus de  un bărbat de 29 de  ani, originar din satul Dezghinja, raiounul Comrat. Acesta transporta circa 140 de kg  de detergenți, fără acte de provenienţă.   
În aceste cazuri șoferii au fost escortați la Inspectoratul de poliție din Taraclia pentru a fi documentați. Dacă  nu vor prezenta oamenilor legii  actele necesare pentru bunurile transportate, aceștia riscă amendă de  3 000 de lei, cu ridicarea mărfii. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE