jurnal.mdPotrivit studiului efectuat de către centrul de analize strategice și consultanță politică ”Politicon”, premierul, speakerul și primarul general ai R. Moldova se mențin în topul influenței printre oamenii politici ai lunii noiembrie.
Astfel, fruntașul este primul ministru Vlad Filat, care a obținut 256,5 dintre voturile experților, fiind urmat de către speakerul Parlamentului, Marian Lupu cu 227 dintre voturi, și de către primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, care a acumulat 225,4 puncte din voturile experților.
Față de luna trecută, Chirtoacă urcă o poziție și îl întrece pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, care este situat pe poziția 4-a, obținînd 219,2 puncte dintre voturi. Acesta este urmat de liderul PL, Mihai Ghimpu, luând locul 5 cu 210,2 puncte. Locul 6 este ocupat de către liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, locul 7 - de ministrul de externe, Iurie Leancă, pe locul 8 s-a poziționat președintele de onoare al PDM, Diacov Dumitru, pe locul 9 – președintele fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț, iar pe locul 10 se situează prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.
Topul este încheiat de către vicepreședinții Parlamentului: din partea PCRM, Artur Reșetnicov și al PLDM, Liliana Palihovici. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE