Deși ministerul de resort crează niște aparențe că ar dori să sprijine agricultorii prin politicele promovate, situația în sectorul agrar devine tot mai dezastruoasă, în urma majorării costurilor la inputuri, problemelor cu creditarea ramurii și prețurilor tot mai mici la materia primă agricolă. Cu acest avertisment a venit Consiliul Asociației Forța Fermierilor care constată că situația în sectorul agrar devine tot mai complicată în urma majorării continuă a costurilor, ceea ce nu se reflectă la prețuri produselor finite agroalimentare pentru populație. Mulți fermieri mici nu dispun de resurse necesare minime pentru începerea lucrărilor agricole de primăvară.

„Membrii Consiliului au remarcat faptul că în alte țări, unde agricultorii la fel simt presiunea invaziei producției agricole ieftine din Ucraina, au loc proteste economice ale producătorilor agricoli, iar autoritățile identifică resurse suplimentare pentru compensarea pierderilor fermierilor. Forța Fermierilor solicită  Guvernului ca acesta să apeleze la partenerii externi pentru accesarea unor fonduri suplimentare destinate susținerii sectorului agrar, inclusiv suportului în forma de motorină din România pentru sprijinirea fermierilor mici.

Consiliul Forței Fermierilor a decis să facă apel la alte asociații de agricultori în vederea convocării ședinței comune a consiliilor organizațiilor pe data de 6 februarie unde se va discuta posibilitatea organizării unui protest masiv în cazul în care nu vedem progres în îndeplinirea revendicărilor noastre. Totodată, în următoarele săptămâni Asociația va organiza întălniri teritoriale ale fermierilor în vederea discutării subiectului respective”, se menționează în declarația asociației Forța fermierului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE