În acest sens a fost lansată luni, 2 noiembrie, campania naţională de sensibilizare a populaţiei „Familia sănătoasă este familia fără violenţă” îşi propune să cultive în rândul populaţiei atitudinea de ZERO TOLERANŢĂ faţă de fenomenul violenţei în familie şi să promoveze Telefonul de Încredere pentru femei 0 8008 8008, gestionat de Centrul Internaţional „La Strada”, cu suportul nemijlocit al OSCE, Misiunea din Moldova.
Telefonul de Încredere pentru femei 0 8008 8008 poate fi apelat gratuit din orice colț al țării, cu excepția regiunii transnistrene.
Ministrul Muncii și Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga a menționat că ”într-adevăr violența în familie este o problemă gravă și actuală, un flagel cu multiple rezultate negative asupra sănătății persoanei, dar și a familiei”. De asemenea, ministrul a dat siguranță că va fi un partener bun în coordonarea acțiunilor pentru ca acest fenomen să fie minimalizat sau, poate, chiar stopat”.   
Femeile care sunt abuzate în familie trebuie să ştie că pot conta pe ajutorul specialiştilor. ”De aceea este bine ca şi comunitatea, publicul larg şi grupurile profesionale, în special poliţiştii, medicii, asistenţii sociali, să le susţină în acest sens, implicându-se mai activ în acţiunile de combatere a violenţei”, a spus Daniela Misail-Nichitin, vice-președinte la centrul internaţional „La Strada”.
Campania se desfăşoară în cadrul proiectului „Protecţia şi abilitarea victimelor traficului de fiinţe umane şi violenţei în familie”, susţinut de Guvernul Japoniei şi de Fondul ONU pentru Securitate Umană. Campania se bucură şi de susţinerea Ministerului Afacerilor Externe al Regatului unit al Danemarcei. 
Campania „Familia sănătoasă este familia fără violenţă” este divizată în două etape. Prima etapă va dura până în luna mai 2010, iar a doua etapă din luna noiembrie 2010 până în septembrie 2011. În cadrul campaniei vor fi utilizate spoturi radio și video, diferite tipărituri, postere, dar și diverse activități de sensibilizare a populației, în special a polițiștilor și a medicilor de familie.
Campania a fost lansată de către UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie şi Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada”.  
Menționăm că până la sfârșitul lunii august au fost înregistrate 11 cazuri de deces din această cauză și 15 cazuri în care persoanele aveau leziuni corporale deosebit de grave.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE