Peste 60 de obiecte confecţionate manual de către deţinuţi  au fost expuse în cadrul unei expoziţii desfăşurată duminică, 18 iulie, în Grădina publică din Chişinău.Obiectele sunt lucrate exclusiv manual şi reprezintă manufacturi sculptate în lemn de nuc, stejar, tei şi cireş, dar şi alte materiale.
Expoziţia include preponderent icoane cioplite în lemn cu chipuri de mucenici şi sfinţi creştini, crucifix-uri, candelabre, suporturi pentru foto, sipete, tablouri, corăbioare, seturi de şah, table şi suporturi pentru birotică, dar şi câteva macrameuri şi broderii, executate de femeile condamnate.
Obiectele expuse au fost colectate din aproximativ toate instituţiile de detenţie şi au fost puse la dispoziţie de către deţinuţi cu speranţa ca banii obţinuţi de pe urma vânzărilor să fie direcţionaţi în suportul sinistraţilor. Autorii lucrărilor au speranţa că cel puţin aşa ar putea fi alături de oamenii care au rămas fără case din cauza inundaţiilor.
Prezent la expoziţie, ministrul justiţiei, Alexandru Tănase a menţionat că este important acest gest al persoanelor aflate în detenţie, care se solidarizează cu persoanele aflate în dificultate ca urmare a inundaţiilor şi transmit, astfel, un mesaj către ceilalţi cetăţeni pentru ai ajuta în aceste momente dificile.
Menţionăm că, în R. Moldova sunt 17 instituţii penitenciare în care sunt deţinuţe circa 6400 persoane.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE