Tranzitul cerealelor ucrainene reprezintă o oportunitate pentru Republica Moldova, pentru a-și dezvolta infrastructura, a declarat expertul în domeniul politicii externe, Andrei Curăraru, notează radiomoldova.md. Potrivit acestuia, atât CFM implicit, transportatorii vor obține venituri mai mari dar și posibilitatea de a se interconecta cu infrastructura europeană.

„Tranzitul reprezintă o oportunitate imensă pentru Republica Moldova de a revitaliza infrastructura feroviară și de a crea noi venituri și oportunități pentru transportatori. Astfel, aceștia vor putea să se conecteze cu adevărat la infrastructura dunăreană, iar recenta întrunire de la Galați a demonstart că există potențșial de a spori semnificativ tranzitul de cereale. În același timp, Comisia Dunării a anunțat că este pregătită să îmbunătățească semnificativ capacitatea de transport pe Dunăre, iar Republica Moldova ar putea deveni una dintre căile de acces către porturile de pe fluviu”, a menționat Andrei Curăraru.

Expertul a mai subliniat că Republica Moldova trebuie să ajute Ucraina să-și transporte cerealele, pentru a nu admite sufocarea economiei ucrainene.

Amintim că în perioada 22 - 24 august, o delegație a Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Dorin Recean, a întreprins o vizită de lucru la Kiev.

Aflată la Kiev, oficialii moldoveni au convenit cu partea ucraineană să-și unească eforturile în vederea identificării celor mai optime mecanisme pentru facilitarea tranzitului de cereale către piețele internaționale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE