Salvatorii vin cu sfaturi către cetățenii, care prepară vin în gospodăriile proprii. În plin sezonul de fermentare a vinului, sporește riscul de intoxicare cu gaze provenite de la procesul de fermentare.
De aceea, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă prudenţă maximă, pentru a evita cazurile de intoxicație cu bioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii.
Astfel, nu se permite intrarea în încăperi în care vinul fermentează, dacă nu există ventilația corespunzatoare. Pentru a verifica, e nevoie de mers cu o lumînare aprinsă care se va stinge dacă nu există oxigen suficient.
Dacă mergeți în astfel de încăperi, anunțați pe cineva, iar dacă suspectați că deja există o victimă, nu mergeți după ea pentru că vă expuneți pericolului. Indicat este să apelați după ajutor, sunând Serviciul 901.
Mai mult, sunt susceptibili de a se intoxica în beciurile unde fermentează vinul, cei cu probleme respiratorii și cardiace. Respectarea acestor norme ar putea evita astfel de incidente și salva vieți.