Imagine Realitatea.md

Alexandr Vakre, șeful postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și-a anunțat demisia. Se întâmplă la câteva săptămâni de la decinderile procurorilor într-un caz de corupție care a vizat mai mulți vameși, fapt ce a dus la demisia șefului Seviciului Vamal și a adjunctului acestuia.

Vakre a spus că este o decizie personală.

„Decizia poate e și întârziată. Trebuia să plec mai de mult, dar abia acum am decis. Motivele sunt de ordin personal”, a precizat Vakre, notează bani.md

Referindu-se la viitorul său job, șeful postului Serviciului Vamal, a spus că va pleca din sistem.

Întrebat dacă demisia sa are legătură cu scandalul de corupție de la aeroport din 1 aprilie când mai mulți funcționari au fost reținuți, Vakre a precizat că: „nu are o legătură una cu alta”.

Pe 1 aprilie, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Chișinău au efectuat 16 percheziții într-un dosar de corupție, în care erau vizați șapte inspectori vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău. Trei dintre ei se află în arest la domiciliu, iar ceilalți patru sunt cercetați în stare de libertate.

Inspectorii sunt bănuiți că luau de la pasageri mită, între 50 și 1.000 de dolari, pentru a le permite să treacă vama fără a-și declara bunurile.

Printre inspectorii cercetați sunt fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, fiul deputatului socialist, Radu Mudreac, și fiul fostului deputat democrat, Gheorghe Brașovschi. Cazacu acuză că a fost „atrasă în acest scandal cu dosarul penal” după ce ar fi început discuțiile privind numirea sa la funcția deținută de Alexandr Vakre.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE