După șase luni de mandat la șefia Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin declară că este nemulțumită de soluționarea dosarelor de rezonanță, menționând că procurorii își irosesc eforturile pe cazuri minore de corupție. Ea a vorbit la Jurnal TV despre aceleași probleme care există în sistem, scurgerile de informații, despre reforma PA, despre o încercare de a sistematiza dosarele aflate în gestiunea PA.

„Sistemul de justiție a fost unul capturat de oameni criminali cu intenții rele, e periculos când în societate este așa o percepție că oamenii pierd încrederea în statul de drept, sunt consecințe periculoase pentru Moldova. Ne confruntăm cu unele probleme, cazuri gestionate în trecut, nu sunt de acord cu deciziile luate în trecut de persoanele care azi nu se află în procuratură. Cred că noi putem schimba acest lucru dar pentru asta e necesară o reformă adevărată, până acum sistemul nu a fost funcțional, trebuie o reformă fundamentală. Să aduci o persoană din afara țării nu este suficient”, a declarat Dragalin.

Întrebată dacă îți va da demisia după ce anterior în spațiul public au fost plasate scurgeri de informații din conturile sparte de Telegram care ar indica la trucarea concursului pentru șefia Procuraturii Anticorupție, Dragalin a spus că nu vede motive de a pleca. Ea mai spus că nici până astăzi nu se știe dacă este adevărată sau nu informația din scurgerile de pe Telegram, chiar dacă un grup de procurori instrumentează acest dosar.

„Nu îmi dau demisia de onoare, nu îmi vine așa idee. Până azi nu știm, dacă e adevărată informația legat de scurgerea din Telegram. Am participat la un concurs, unde am vorbit despre opiniile mele, a fost o comisie în care trei membri au fost din afara țării, am participat la un interviu public, am luat punctajul maxim. Nu văd un concurs trucat și nu văd motive să îmi dau demisia”, a declarat Dragalin.

Reamintim că dosarul scurgerilor de informații de pe Telegram a fost în gestiunea procurorilor de la PCCOCS, iar ulterior el a fost dat în competența Procuraturii Generale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE