Vladimir Calaraş, directorul filialei Drochia, a întreprinderii Floreşti Gaz, a confirmat pentru publicația Glia Drochiană că avaria s-a produs din cauza lucrărilor, iar consecinţele acesteia sunt înlăturate de către muncitorii filialei, de comun cu cei de la Moldovatransgaz.
După lichidarea defecţiunii, primul obiect conectat la reţeaua de gazificare, va fi fabrica de zahăr, locuitorii oraşului şi ai celor cinci sate urmând a fi conectaţi în câteva zile. „Problema principală este riscul sporit de scurgere a gazelor. De aceea, v-om fi nevoiţi să verificăm conectarea, practic, a fiecărui consumator în parte”, a spus Calaraş.
În acelaşi timp, Alexandru Vinogradnic, directorul tehnic al Fabricii de zahăr din Drochia, a comunicat că întreprinderea lucrează în regim non-stop, iar din cauza defecţiunii conductei de gaz, activitatea acesteia a fost stopată în întregime.
Astfel, zahărul, aflat în prelucrare la momentul producerii incidentului, a fost aruncat, întrucât la stagnarea procesului tehnic, timp de doua ore zahărul se caramelizează. Potrivit unor surse din cadrul întreprinderii suma prejudiciului nu a fost încă calculată, însă aceasta se anunţă a fi una destul de mare.
Fondatorii NicTel Grup, Corneliu Chiriac şi Ion Postică, nu au fost de găsit pentru a comenta cele întâmplate. Din spusele unui colaborator al societăţii, cei doi se află într-o deplasare de serviciu.
Cu o zi înainte de acest incident, muncitorii aceleiaşi SRL NicTel GRUP, au deteriorat o alta conductă de gaz din apropierea oraşului, ce se află sub o presiune de peste 50 de atmosfere. Din fericire, în urma impactului, conducta în cauză nu s-a ales cu nici o fisură, astfel că nu s-au produs scurgeri de gaze ce ar fi putut să declanşeze un incendiu de proporţii.
Valentin Boghean, director-adjunct, SRL Moldovatransgaz, a declarat că defecţiunile urmează a fi înlăturate în decurs de două zile, cheltuielile fiind suportate de NicTel Grup SRL.
 


URMĂREȘTE POLITIK.MD PE