Primind acceptul fetelor, acesta le-a adăpostit într-un apartament din Chişinău, timp în care, din cont propriu le-a perfectat toate actele necesare pentru plecare, precum şi bilete de avion.
 
Ajunse în Istambul, tinerele au fost întâlnite de un turc, care le-a adăpostit într-un hotel, le-a confiscat documentele şi le-a impus să se prostitueze.
 
Zilnic acestea erau impuse să întreţină relaţii sexuale cu câte 2-4 clienţi, iar banii câştigaţi erau luaţi de „stăpâni” pentru a restitui banii cu care au fost cumpărate. Fiind audiate de procurori fetele au relatat că au fost „cumpărate” cu câte 3800 dolari fiecare. Tinerele se aflau sub supraveghere, iar în caz de nesupunere erau bătute.
 
Una dintre victime s-a reîntors acasă peste o lună, după ce poliţia turcă a depistat reţeaua în care a fost vândută, iar mai apoi, împreună cu alte 4 moldovence au fost deportate în ţară. Cealaltă fată a reuşit să fugă doar peste 7 luni, fiind ajutată de un client turc, care i-a procurat bilet spre casă.
 
Potrivit procurorilor, în rezultatul stresului prin care a trecut, una dintre victime a suferit de o maladie psihică.
În prezent, instanţa de judecată l-a condamnat pe traficant la 10 ani închisoare în penitenciar de tip închis, acesta însă, nu a participat în şedinţa de judecată, fiind anunţat în căutare.
 
Acţiunea civilă, înaintată de procurori în folosul unei fete a fost admisă parţial de instanţă, care a încasat de la inculpat 10 000 lei drept prejudiciu moral.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE