Doi tineri din capitală au fost condamnaţi pentru sustragere a peste un milion de lei de pe conturile mai multor bănci din SUA, Brazilia, Ucraina şi alte ţări prin intermediul cardurilor bancare false, comunică Politik.md.
Procuratura Generală a demonstrat că, inculpaţii, folosind tehnologii informaţionale de copiere şi stocare a datelor cu caracter personal al deţinătorilor de carduri, au fabricat şi pus în circulație peste 1000 de carduri bancare false, majoritatea aparținând băncilor comerciale din SUA. Astfel, prin intermediul acestor carduri, în perioada lunilor aprilie – mai 2013,  au fost sustraşi aproximativ 1,2 milioane lei, celelalte încercări de a sustrage aproximativ 2 milioane de lei însă au eşuat.
De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate în patru apartamente ale inculpaţilor, a fost identificat laboratorul în care erau fabricate cardurile bancare şi mijloace bănești în diferite valute.
Menţionăm că, ambii inculpaţi erau studenţi, iar anterior au mai fost în conflict cu legea.
Pentru comiterea furturilor, tentativelor de furt şi punerea în circulaţie a cardurilor false, recent, prin sentinţa Judecătoriei sect. Centru, inculpaţii, cu vârstele de 22 şi 23 de ani, au fost condamnaţi la 9 ani şi 6 luni şi, respectiv, 8 ani închisoare. 
Sentinţa este cu drept de atac.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE