Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, riscă să fie suspendată din funcție pentru o perioadă de până la un an. Procuratura Găgăuziei a pornit o cauză contravențională pe numele guvernatorului autonomiei, acuzat de excesul de putere și depăşirea atribuţiilor de serviciu, scrie deschide.md.

La mijlocul lunii august curent, la Procuratura Găgăuziei a fost depusă o plângere, semnată de activiștii Ivan Burgudji și Leonid Dobrov, care solicită tragerea la răspundere a Evgheniei Guțul pentru „abuz de serviciu” și „depășirea atribuțiilor de serviciu”, în conformitate cu prevederile Codului penal. Ca urmare a examinării materialelor, procurorii au dispus pornirea unei cauze contravenționale.

În acest sens, șeful interimar al Procuraturii din Găgăuzia, Nicolae Levandovschi, a expediat un demers în adresa Adunării Populare a Găgăuziei, prin care a solicitat delegarea unei persoane care va reprezenta interesele APG în instanță, în cadrul procesului pornit pe numele lui Guțul. Sursa citată mai scrie că demersul respectiv va fi examinat în cadrul următoarei ședințe a Adunării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE