simbolAngajații Regiei Transport Electric din capitală au elaborat o petiție prin care cer ajutorul primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Aceștia acuză administrația întreprinderii municipale de o serie de ilegalități. Deși petiția este abia la etapa strângerii de semnături și încă nu a fost înaintată edilului capitalei, redacția Politik.md a intrat în posesia acesteia.
Autorii adresării, șoferi și conductori în troleibuzele din capitală, susțin că pe parcursul ultimilor ani mereu primesc cu întârzire salariile. La fel, aceștia acuză administrația instituției de faptul că protejează unii angajați în defavoarea altora.
”Unii au program convenabil, iar altora le sunt create în permanență problemeiar aceste probleme sunt: unii lucrează, iar alții rămân fără program de lucru, unii au acces la rute convenabile și mașini noi în stare super, iar unii sunt nevoiți să lucreze pe rute neconvenabile, cu troleibuze defectate, la care șefii reparației nici nu se uită ci ne trimit să cumpărăm piese de la piață. Ce din noi uniforme. (...) Vara, pe călduri mari, apă rece nu s-a dat”, se menționează în petiție.
Dacă nu vor fi auziți, petiționarii amenință cu grevă generală în toate cele trei parcuri de troleibuze din capitală. Fiind apelată înafara orelor de muncă, administrația Regiei Transport Electric nu a fost de găsit pentru a comenta situația reclamată de petiționari. Vom reveni cu detalii...

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE