Noi detalii din discuția șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, cu angajații PA, apar la iveală, după ce pe rețelele de socializare a fost dată publicității interceptarea audio integrală. Conform înregistrării, procurorul șef de la anticorupție își avertizează angajații corupți că va veni vremea în care vor răspunde pentru faptele comise și lasă să se înțeleagă că nu va permite defăimarea nefondată a PA, a sa personal sau a procurorilor integri, notează newsmaker.md   

„Eu știu foarte bine cine din acest colectiv nu are loc în viitorul structurii care combate corupția din țara asta. Eu o să scap de voi toți odată când o să fie schimbată structura PA. Așa că să cunoașteți că faptul că eu până acum nu am luat careva acțiuni împotriva unor procuror sau alții asta nu înseamnă că nu o să vă vină rândul. Scurgeri pe canalele de Telegram despre lucrurile care se întâmplă în sala asta pentru mine e cel mai jos lucru pe care îl puteți face”, a declarat Veronica Dragalin.

Drept exemplu, Drăgălin a vorbit în fața angajaților PA despre o scrisoare primită de la șeful Agenției Proprietății Publice (APP), Alexandru Musteață, în care ar fi fost elucidate scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor. În schemă ar fi figurat, inclusiv, numele unui procuror anticorupție, despre care Drăgălin spune că este integru. Șefa PA spune că Musteață ar fi recunoscut într-o discuție privată că a denigrat nefundat imaginea procurorului PA, fapte pentru care și-ar fi cerut scuze – care, însă, nu au fost acceptate.

„ … I-am spus să-și găsească un avocat. Vreau voi cu toți să atrageți atenția la ce se va întâmpla cu acest om mai departe pentru ce a făcut. Unde o să ajungă Alexandru Musteață de la APP. Pe Telegram deja au apărut informații că el urmează să fie dat afară. (…) Persoanele care se ocupă cu așa chestii o să fie trase la răspundere. Eu sunt pe funcție și am mandat pe 5 ani de zile. E mai lung decât al deputaților, decât al doamnei președinte. Eu sunt aici pentru 5 ani de zile. Eu nu mă duc nicăieri, o să fiu aici, o să lupt pentru procurorii integri și eu personal o să fiu prezentă să arestez procurorii corupți. Vreau să vă fie tuturor foarte clar care sunt consecințele pentru actele pe care le comiteți aici”, a mai declarat Veronica Dragalin.

În final, șefa PA a invitat angajații instituției să se gândească la acțiunile ilegale pe care le-ar fi avut și să scrie cerere de demisie din funcție.

„Aveți soviste și plecați mai repede cei dintre voi care nu au ce căuta aici, că eu o să încep să fac lucrul acesta cu forța, să vă fie foarte clar. Lucrurile care se discută în PA nu pot ieși de aici. Nici la preot, nici la soție, nici la mama. E clar asta?”, a conchis Dragalin.

Menționăm că în dimineața zilei presa a publicat o secvență scurtă din aceeași ședință a Veronicăi Dragalin cu angajații PA. Reprezentanții PA au confirmat, într-o reacție pentru NM, autenticitatea înregistrării audio. În reacție Dragalin a spus că secvența anterioară ar fi fost scoasă din context și a cerut autorului înregistrării să publice conținutul întregii discuții.

Discuția lui Dragalin cu procurorii a fost amplu comentată de politicieni și experți. Dacă unii au criticat-o pe Dragalin pentru declarațiile făcute, alții au încurajat-o să continue lupta cu corupția inclusiv în sistemul justiției.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE