”A fost o simplă ridicare de documente ale întreprinderii. Ne-a fost prezentată o ordonanță prin care a fost autorizată ridicarea actelor necesare pentru documentare la dosarele penale deschise în luna iulie, cu privire la evaziune fiscală și fals de documente. Compania JLC niciodată nu a interzis accesul autorităților pe teritotiul întreprinderii. Nici nu avem pază înarmată”, a declarat Cibotaru.
 
Potrivit lui, acțiunea de ieri a fost o intimidare absolut inadecvată, în condițiile când această întreprindere este absolut cooperantă. ”Trebuia să fie făcută într-o altă manieră, deoarece ei știau unde vin”, a mai spus acesta.
 
MAI a precizat că a fost nevoie de forțele speciale pentru a evita ca cineva să le opună rezistență, așa cum s-a întâmplat la „Franzeluța”.
 
„Până acum nu ne-au fost înaintate careva învinuiri. Am auzit din presă că e ceva legat de achitarea impozitelor. Noi întotdeauna am fost o întreprindere care a achitat toate plățile de stat, iartot ce se face aici se face în baza legii”, a menționat directorul JLC.
 
Victor Cibotaru a asigurat că astăzi compania activează în regim normal, iar procesul de producție nu a fost influiențat negativ.totodată, acesta a menționat că întreprinderea va acorda tot suportul organelor respective pentru verificări, deoarece ei sunt primii cointeresați ca totul să se rezolve cât mai repede.
 
De menționat că ieri, fabrica de lactate „JLC”, de la Botanica, a fost blocată de polițiștii „Fulger”. Organele de forță au intrat pe teritoriul întreprinderii pentru  verificarea documtelor ce țin de contabilitate, actele de însoțire a mașinilor care livrează producția, etc.
 
Săptămâna trecută, șefa secţiei aprovizionare a fabricii „JLC” a fost învinuită de procurori că ar fi dobândit illicit de la întreprindere bunuri în valoare de peste un milion de lei. Acţiunile ilegale ale angajatei au ieşit la suprafaţă atunci când întreprinderea a depistat că are datorii mari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE