Directorul interimar al Întreprinderii Municipale „Gospodării comunal-locative Cahul” este învinuit de procurori de trafic de fiinţe umane, informează PG.

Potrivit sursei, acesta făcea parte dintr-un grup criminal organizat, format din opt cetăţeni moldoveni şi trei străini, sunt învinuiţi de procurori de trafic de fiinţe umane.
Învinuiţii acţionau după următoarea schemă: în majoritatea cazurilor membrii grupului criminal organizat selectau tinere cu vîrste cuprinse între 18 şi 26 ani din familii social vulnerabile, le promiteau un loc de muncă în Cipru sau Dubai în calitate de dansatoare cu un salariu de peste 1000 dolari, apoi le perfectau actele necesare pentru plecare şi le transportau la locul de destinaţie.
Astfel, membrii grupului criminal sunt învinuiţi că în perioada februarie 2011 – martie 2012, au recrutat şi au organizat plecarea a 15 tinere originare din sudul Republicii Moldova în ţările de destinaţie nominalizate, unde au fost exploatate sexual comercial.
Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale a finalizat recent urmărirea penală în privinţa a cinci persoane, cauza penală fiind expediată în Judecătoria sectorului Centru pentru examinare în fond.
În privinţa celorlalţi învinuiţi materialele au fost disjunse într-o procedură separată în cadrul căreia procurorii şi ofiţerii de urmărire penală efectuează acţiuni de urmărire penală pentru a stabili locul aflării acestora, precum şi pentru identificarea altor victime ale traficanţilor deja deferiţi justiţiei.
În prezent, 4 persoane din cele 5 inculpate se află în stare de arest preventiv.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE