Crearea de piețe agricole regionale, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru țăranii care vor avea un loc fix de a-și vinde marfa. Crearea centrelor agroalimentare, pentru a putea fi formată infrastructura de distribuție internă a produselor în stare proaspătă (fructe, legume) și pentru a pregăti aceste produse la export.
Acestea sunt doar unele dintre măsurile ce vor fi întreprinse prin intermediul proiectului ”Creșterea competitivității economice în mediul rural” în valoare de 45 mln euro, oferit de Comisia Europeană și care va fi lansat în luna iulie, a menționat ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, în cadrul interviului pentru rubrica VIP-ul săptămânii, de vineri, 29 ianuarie.
De asemenea, în Planul de Stabilizare şi Relansare Economică 2009-2011, spune ministrul ”cel mai important este să stimulăm exportul produselor cu valoare adăugată înaltă: de origine vegetală (plantarea multianuală), producerea legumelor în sol protejat, agricultura ecologică, sistemele de irigare, modernizarea entităților economice în domeniul agriculturii pentru ca țăranii să-și poată cumpăra tehnică”.
Amintim, Comisia Europeană a acordat R. Moldova prima tranşă de asistenţă financiară, în valoare de 15 milioane euro, pentru implementarea reformelor în sectorul aprovizionării cu apă potabilă şi salubrizare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE