Deputatul liberal-democrat, Nae-Simion Pleșca a anunțat despre decesul fiului său, împușcat de fratele mai mare. Pe o rețea de socializare, legiuitorul scrie că funeraliile vor avea loc pe 10 martie, la casa familiei, iar masa de pomenire va avea loc în Casa Sindicatelor.
De asemenea, deputatul îl îndeamnă pe fiul său cel mai mic să revină în familie, pentru a-l petrece pe ultimul drum pe decedat.  
„În viață se întâmplă multe accidente din neatenție, din întâmplare și știm bine că tu nu ești vinovat. Dănuț nu-i supărat pe tine și noi nici nu ne gîndim să ne supărăm, că nu ești vinovat, că a fost un ceas rău, de care nimeni nu poate fugi.
Vino, scumpul nostru fecioraș, ca toți trei să-l petrecem pe Dănuțul nostru scump și iubit, pe ultimul drum. El știi bine cât te-a iubit și nu poți să nu vii. Tu ești de azi pentru amândoi sprijinul și sensul pentru care mai putem trăi. Fără tine viața noastră nu are sens. Nu ne lăsa singuri și pierduți!
Știu cît ne iubești și tu știi cât te iubim noi, la fel ca întotdeauna.  Împreună doar cu tine vom rezista.  Vino fără frică, că nu ești vinovat”, susține Nae-Simion Pleșca. 
Între timp, fiul cel mai mic, principalul suspect în cazul de omor este dat în căutare. Potrivit poliției, el a fugit de la fața locului la volanul mașinii tatălui său.  Tânărul de 26 de ani și-ar fi împușcat fratele dintr-o armă pe care o deținea legal. Tragedia a avut loc în bucătăria de la parterul casei lui Nae-Simion Pleșca, în timp ce deputatul și soția se aflau în altă cameră.
Conform legii, pentru omor din imprudență, Sorin Pleșca riscă până la trei ani de închisoare, iar dacă omorul a fost intenționat, atunci pedeapsa va fi mai dură – de circa 15 ani după gratii.

 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE