Republica Moldova trebuie să continue reformele în privinţa integrării europene, chiar dacă aceasta nu se va produce în viitorul apropiat, a declarat luni seara, 2 noiembrie la Forumul de Politică Europeană, organizat de Fundaţia germană Konrad Adenauer, membrul Bundestagului german, Manfred Grund.
Oficialul a menţionat că UE încă nu a asimilat extinderile din 2004 şi 2007, iar ratificarea practic a Tratatului de la Lisabona va conduce la o fază destul de lungă de reforme interne, abia după care se va discuta şi de alte state europene. În plus există şi un scepticism destul de puternic în privinţa extinderii. Totuşi aceste chestiuni nu trebuie supraapreciate, a declarat el.
Grund a îndemnat noul guvern de la Chişinău să continue reformele, pentru că „aplicarea standardelor va conduce şi la integrarea europeană”.
În acelaşi timp el şi-a exprimat încrederea în Alianţa pentru Integrare Europeană, menţionând că aceasta stă în faţa unor mari provocări şi probleme, dar care totodată oferă şi multe perspective.
La rândul său, premierul Vlad Filat a menţionat că Republica Moldova este un stat european, iar cetăţenii moldoveni – cetăţeni europeni.
“Rămâne ca prin eforturi comune să implementăm valorile şi libertăţile europene. În acest context mulţumim partenerilor internaţionali pentru susţinerea acordată Republicii Moldova pe calea apropierii de standardele europene”, a precizat Vlad Filat.
Luni, Fundaţia „Konrad Adenauer” şi-a inaugurat oficial Biroul la Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE