Deputaţii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), au votat un proiect de hotărâre cu privire la demisia Guvernului Greceanâi II, în ședința Parlamentului de joi, 17 septembrie.
După ce speakerul Mihai Ghimpu l-a inivitat pe premierul interimar, Vitalie Pârlog să prezinte în fața deputaților, demisia Guvernului, acesta nu a venit în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate al acestui guvern. În locul său, la tribuna legislativului a apărut reprezentantul Guvernului în Parlament, Nicolae Eşanu, căruia speakerul nu i-a permis să ia cuvânt.
„Este o sfidare a Parlamentului şi a cetăţenilor, dar chiar şi a Constituţiei”, a declarat preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu.
În context, deputatul comunist Vladimir Țurcan, a declarat că Pârlog nici nu a fost inivitat în Parlament și nu e necesară prezența acestuia, pentru că deja este proiectul de hotărârede care deputații trebuie să ia act.
Mihai Godea, deputatul fracţiunii PLDM, a spus că este nevoie de o apreciere politică a refuzului fostului Guvern de a-şi prezenta demisia în faţa Parlamentului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE