Ministerul moldovean de Externe a venit cu o declarație după ce l-a convocat în această dimineață pe ambasadorul rus la Chișinău Oleg Vasnețov

„Ambasadorului i-a fost exprimat protest în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova contrar solicitării MAE. stfel, Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe continuă să evalueze situația și vor informa adițional despre alte reacții ce se impun”, se menționează în declarația MAE.

Totodată și premierul Dorin Recean a comentat decizia Republicii Moldova de a exprima protest Federației Ruse pentru deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a țării noastre: „Republica Moldova întotdeauna solicită să fie respectată și corespunzător, asta înseamnă respect față de cetățenii țării noastre. Statul acționează acolo unde poate să controleze mediul și corespunzător, nu vom admite să fie încălcări pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale. În rest, așa cum am spus, nota de protest a fost înaintată ambasadorului rus”, a spus premierul Dorin Recean.

Anterior presa a scris că din cauza numărului redus de diplomați în cadrul Ambasadei FR la Chişinău, Tiraspolul va deschide în stânga Nistrului doar 6 secții de votare destinate alegerilor preşedintelui FR.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE