Cu un gust dulce și extrem de răcoritoare, este căutată în special în perioada verii, când temperaturile ating valori greu de suportat. De asemenea, înghețată poate deveni și un ingredient ce poate stă la baza altor deserturi delicioase.

Ceea ce mulți nu știu este faptul că multe dintre sortimentele de înghețată care se găsesc pe piață sunt un adevărat pericol pentru sănătate datorită compoziției plină de chimicale și de aditivi.

Multe dintre înghețatele din comerț conțîn până la 9 E-uri, dar și alte ingrediente ce pot pune în pericol sănătatea.

Că o regulă generală, cu cât o înghețată este mai colorată și arată mai bine, cu atât este mai toxică pentru organism.

  • Când cumperi o înghețată, fii foarte atent la nivelul de zahăr din compoziție; multe sortimente au peste 30 de grame de zahăr, în condițiile în care doză zilnică recomandată nu ar trebui să depășească 25 de grame. Înghețată devine astfel o adevărată bombă calorică și poate duce în timp la apariția unor boli precum diabetul sau obezitate.
  • Atenție și la înghețată toxică ce conține înlocuitori de zahăr: dextroză, fructoza, siropul de porumb sau malitolul, care se folosesc în general în locul zahărului, pot avea efecte mult mai nocive asupra organismului uman.
  • Un alt semn care îți arată că înghețată pe care urmează să o cumperi este toxică este siropul care se pune deasupra, pe post de topping. Acesta conține o cantitate foarte mare de amidon modificat, element pe care organismul uman nu îl poate procesa.
  • Ingerarea de amidon modificat pe perioade lungi poate duce la apariția mai multor afecțiuni, printre care tulburări hormonale, obezitate, ateroscleroza, diabet și tulburări de tranzit intestinal.
  • Atunci când cumpărați o înghețată verificați pe eticheta dacă în compoziție se regăsesc și grăsimi modificate. Acestea sunt de regulă obținute din uleiuri vegetale hidrogenate și sunt cele care împiedică separarea elementelor din care este făcută înghețată.
  • Grăsimile de acest gen se depun în timp pe artere și pot provoca boli ale sistemului cardiovascular. Nu în ultimul rând, aceste grăsimi pot masca și lipsa laptelui din conținutul unei înghețate. Laptele ar trebui să fie în mod normal un ingredient de baza în prepararea oricărei înghețate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE