Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat corpului de deputați un apel de solidaritate cu copiii din familiile refugiate din Ucraina. Apelul a fost lansat în contextul expoziției de desene ”Мій Дім Україна / Casa mea Ucraina”, vernisată la parterul instituției legislative.

”După cum ați văzut, la parter avem o expoziție de caritate cu zece tablouri realizate de copiii din familiile de refugiați din Ucraina. Lucrările au fost executate în cadrul mai multor art-masterclass-uri la care au participat peste 100 de copii, și ele continuă. Vin cu rugămintea să facem câte o donație pentru ca acest proiect să aibă continuitate”, a declarat Igor Grosu, la începutul ședinței în plen.

În aceste zile, Parlamentul Republicii Moldova găzduiește expoziția ”Мій Дім Україна”, care surprinde culorile și emoțiile păcii și ale războiului, văzute de copiii refugiați. În procesul de creație ei au fost ghidați de pictorița din Chișinău, Valeria Barbas.

Vedeți în interviul pentru POLITIK:MD cât de frumos vorbește Valeria Barbas despre autorii picturilor și mesajul pe care-l transmit aceste lucrări.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE