Consiliul Superior al Procurorilor, întrunit astăzi într-o şedinţă, a luat act de decizia lui Valeriu Zubco de a se autosuspenda din funcţie pînă la finalizarea anchetei în cazul de la Făleşti.

„Considerăm că decizia domniei sale este una corectă şi vine să înlăture suspiciunile privind ancheta derulată de Procuratura Generală în acest caz. Asigurăm opinia publică de faptul că vom veghea ca ancheta să se desfăşoare cu maxim profesionalism, corectitudine şi obiectivitate”, se precizează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.
Mai mult, Consiliul Superior al Procurorilor, condamnă modul în care s-a politizat acest caz şi presiunile pe care anumiţi politicieni le-au făcut asupra Procuraturii Generale şi a procurorilor care anchetează acest caz.
„Constatăm cu regret că au existat instituţii care s-au lăsat antrenate în această luptă politică. Ne referim la Ministerul Afacerilor Interne care a adus acuzaţii la adresa Procuraturii Generale, acuzaţii, care ulterior s-au dovedit a fi false.
Considerăm că într-un stat de drept instituţiile statului trebuie să colaboreze între ele, să nu se lase antrenate în jocuri şi scandaluri politice şi să nu admită imixtiuni în justiţie”, conchide sursa citată.
Precizăm că modul în care anchetatorii investighează cazul a fost criticat de viceministrul de Interne. Ion Bodrug, care a lăsat să se înţeleagă faptul că Procuratura ar fi sugerat ministerului de Interne să nu se implice în acest caz.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE