Consiliul Superior al Magistraturii păstrează tăcere în cazul lui Iulian Muntean. După ce zece membri ai CSM s-au disociat de colegul lor Iulian Muntean, vizat într-un dosar penal de corupție, nici astăzi în cadrul ședinței CSM subiectul privind demisia lui Muntean nu este examinat. Însuși Muntean a lipsit de la ședință. Membrii CSM i-au cerut colegului lor, numit în funcție de Parlament pe 7 septembrie curent, să-și depună demisia. În aceste circumstanțe, membrii CSM spuneau săptămâna trecută că Muntean trebuie să demisioneze.

„În lipsa unei justificări și a explicațiilor credibile cu privire la aceste circumstanțe, ce l-au determinat să nu comunice despre calitatea sa de învinuit în cadrul unei cauze penale, considerăm că soluția optimă pentru Iulian Muntean ar fi depunerea cererii de demisie. În condiția în care în fața întregului corp judecătoresc se impun înalte standarde etice și de conduită, nu putem admite ca integritatea acestora să fie evaluată de persoane care nu au avut un comportament sincer și onest în cadrul procedurii de evaluare extraordinară”, se menționa în declarația CSM.

Săptămâna trecută, Iulian Muntean a anunțat că va depune cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului, instituție care l-a votat în această funcție pentru a nu compromite activitatea CSM-ului, iar ministrul Justiției, i-a sugerat să plece din funcție. Ministrul i-a spus că ar fi oportun să plece pentru a nu discredita reforma justiției

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE