Un alt caz a avut loc la intrarea în oraşul Căuşeni, unde a fost reţinut microbuzul de marca Mercedes-Benz, de model „Vito”. Cetăţeanul în vârstă de 39 de ani, care a ocolit acelaşi post vamal intern ”Hagimus”, transporta din oraşul Tighina 343 seturi de huse în asortiment pentru banchete de automobile, marfa fiind evaluată la circa 45.000 lei, fiind în lipsa documentelor de provenienţă legală.
În aceste două cazuri, marfa a fost confiscată, iar bărbaţii vor fi traşi la răspundere.
Un alt caz a fost înregistrat la intrarea în satul Chircăieşti, raionul Căuşeni, unde au fost reţinute 2 microbuze de model ” VW-LT”, şoferii în vârstă de 36 şi respectiv 38 ani, transportau din oraşul Chişinău în regiunea transnistreană articole de tutungerie în asortiment, produse în RM, în valoare de peste 550.000 lei.
O situaţie similară a fost fixată la ieşire din postul Vamal Criva, unde a fost stopat automobilul de model Ford Transit. În interiorul acestuia au fost depistate substanţe toxice (pesticide, ierbicide, otravă pentru rozătoare) în valoare de 30.000 lei. În urma efectuării cercetării la faţa locului s-a stabilit că marfa aparţine unei cetăţence în vârstă de 35 de ani, care se afla în microbuz.
În prezent, în aceste cazuri se acumulează materialele necesare pentru a lua o decizie, conform legislaţiei în vigoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE