Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase a declarat miercuri, 6 aprilie, după şedinţa biroului Executivului, că toţi consilierii locali care vor lipsi de la şedinţele Consiliilor vor fi demişi din funcţie. Ministrul a explicat această decizie, prin faptul că absenţa unor consilieri face imposibilă desfăşurarea activităţii Consiliilor locale.
“La ora actuală consilierii locali sunt obligaţi să frecventeze şedinţele, însă avem sute de situaţii când aceştia lipsesc. Acest fapt creează blocaje în Consiliile locale, de aceea noi vom modifica legea cu privire la administrarea locală, incluzând un punct care prevede pierderea statutului de ales local, din cauza lipselor nemotivate timp de 3 luni de la şedinţele consiliilor locale”, a menţionat Alexandru Tănase.
Ministrul a mai specificat, că acest proiect de modificare a legii cu privire la administraţia locală este prevăzut de legislaţie, însă nu a fost aplicat anterior.
“Este o prevedere legală, care din păcate nu a fost inclusă de mai mulţi ani în urmă. Avem consilieri care sunt plecaţi la munci în Moscova sau Italia şi este imposibil de a adopta în acel consiliu o decizie”, a explicat Tănase.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE