Ei susțin că acesta nu vine decât să priveze un mare grup de cetățeni de la dreptul fundamental la exprimarea votului. Potrivit deputatului comunist Artur Reșetnicov, cele 2 zile care se oferă pentru oamenii aflați peste hotare ar putea crea un fel de plimbări electorale, în timpul cărora aceeași persoană ar putea vota cu 2 pașapoarte diferite.  
„În asemenea caz ar fi mai simplu introducerea Registrului electronic al alegătorului. Costul acestui Registru este de circa 10 mln de lei. Dar în prezent, prin actuala lege are loc sporirea cheltuielilor,pentru că aici ține și de remunerarea lucrătorilor, întreținere și pază, și ar putea să se dubleze costurile. Despre pașapoartele sovietice: oamenii nu sunt vinovați că au avut așa soartă. Dacă veți implementa aceste prevederi, am putea avea cetățeni și necetățeni. De aceea propunem respingerea acestui proiect”, a declarat Artur Reșetnicov de la tribuna centrală.
Și colegul său, Oleg Reidman a venit cu un discurs prin care a criticataceastă propunere. „Avem problema că nu toți cetățenii sunt documentați. Dar de ce să rezolvăm această problemă, prin a le leza anumite drepturi. Propun să fie întors acest proiect în comisie”, a spus Oleg Reidman.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE