Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au declarat că instituția a devenit ținta unei campanii de denigrare, promovată cu insistență de anumiți actori politici. Totodată aceștia menționează că acuzațiile aduse CEC sunt totalmente nefondate şi că respectivii actori politici promovează în spațiul public cu bună știință falsuri, încercând să atragă autoritatea electorală în polemici pe subiecte politice.

„Comisia are toate motivele să creadă că scopul real urmărit este de a discredita instituția în ajunul unui exercițiu democratic important pentru țara noastră – alegerile locale generale din data de 5 noiembrie 2023. Nu este exclus că, în așa fel, se pregătește terenul pentru anumite scenarii politice în perioada campaniei electorale, dar şi în perioada post-electorală. Însă, dincolo de interesele politice ale anumitor forțe, CEC ține să transmită un mesaj clar: nu se va lăsa atrasă în jocuri şi scenarii politice! Misiunea CEC este să asigure buna organizare și desfășurare a alegerilor. CEC îndeamnă subiecții electorali să renunțe la acțiunile ce urmăresc atragerea instituției în diverse scenarii cu mize de partid înguste.

Totodată, venim cu un apel către alegători să nu se lase induși în eroare de acuzațiile false în adresa CEC, cu care operează unii actori politici, urmărindu-și propriile interese. CEC a fost şi rămâne în serviciul valorilor democratice şi își va îndeplini cu strictețe obligațiunile pe care le are în conformitate cu legislația în vigoare”, este menționat într-un comunicat emis de intituție.

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a lansat acuzații împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Agenției Servicii Publice (ASP), susținând că aceste instituții se pregătesc de fraudarea alegerilor locale generale din municipiul Chișinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE