Deputații Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe și-au programat o vizită matinală la sediul Consiliului Concurenței. Anunțul a fost făcut de președintele comisiei deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

„Doar că o să încălcăm „tradiția” în care cei de la instituții vin „la covor” la Parlament. O să mergem noi la ei. O să facem din asta un obicei. Deputații vor merge la instituții, nu invers”, a scris Alaiba, pe Facebook.

Membrii comisiei de profil vor audia Raportul anual al Consiliului Concurenței, instituție care se află sub control parlamentar.

Activitatea acestui Regulator a fost aspru criticată de politicieni și experți, iar un proiect promovat anterior chiar de Dumitru Alaiba, despre care acum nu se vorbește nimic, prevedea comasarea Consiliului Concurenței cu ANRE.

La ora actuală, plenul Consiliul Concurenței, organul decizional, este unul nefuncțional. Atât opoziția parlamentară cât și deputați din partidul de guvernămât au criticat activitatea acestei instituții. Ei au vorbit despre pasivitatea acestui Regulator care așa și nu a reușit să intervină pe piețele unde au loc înțelegeri de cartel, cum este cea petrolieră sau piața de ulei vegetal. Consiliul Concurenței a fost învinuit și de pasivitate în raport cu utilizarea tuturor instrumentelor pe care le are pentru a interveni în problema inflației implicit a majorării prețurilor.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE