Potrivit oficialului, la iniţiativa Ministerului Economiei, pe Facebook a fost creat grupul „Iarmarocul IMM-urilor”, unde antreprenorii locali îşi pot vinde produsele şi serviciile pe o nouă piaţă online.

„ A crescut comerţul online cu 30%. Dacă anterior vorbeam doar de o creştere cu 10 la sută a comerţului online în faza cea mai bună, acum a cescut de la sine până la 30 la sută. Este o analiză primară, mediul de afaceri a înţeles foarte bine că în situaţiile de criză, comerţul online e ca o pernă de salvare. Va trebui să ne gândim la programe care să aducă pe platforme întreprinderile mici şi mijlocii”, a declarat Iuliana Drăgălin, secretr de stat la ministerul Economiei.

Reprezentanţii instituţiilor de stat afirmă că în scurt timp va avea loc o rectificare bugetară, care să prevadă în special raţionalizarea cheltuielilor.

„Ne dăm bine seama că acele cheltuieli prognozate în 2019 pentru anul 2020, acele cheltuieli publice la nivelul care au fost prognozate, ele vor fi reduse. Urmează să indentificăm care sunt posibilele resurse financiare suplimentare, în primul rând în formă de credite, acordate de partenerii externi”, a spus Dorel Noroc, secretar de stat, ministerul Finanţelor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE