Președintele Parlamentului, Marian Lupu i-a dăruit speakerului de la Comrat un clopoțel, care să-l ajute la buna desfășurare a ședințelor Adunării Populare, iar doamnei Ana Harlamenco – un buchet de trandafiri, în semn de mulțumire pentru buna colaborare pe perioada mandatului de Președinte al Adunării Populare de legislatura a IV-a, anunță Politik.md cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Potrivit sursei, aceste cadouri au fost oferite în cadrul unei vizite la Chișinău a speakerului de la Comrat, Dmitrii Constantinov și ex-speakerului Adunării Populare de legislatura a IV-a, Ana Harlamenco.
 
În cadrul întrevederii, legislatorii de la Comrat l-au informat pe Președintele Parlamentului Marian Lupu despre situația social-economică și politică din regiune și au pledat în favoarea unor acţiuni orientate spre consolidarea stabilității social-politice și economice și pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor. De asemenea, interlocutorii au pledat pentru intensificarea relațiilor de colaborare dintre Parlament și Adunarea Populară.
 
În același context, Președintele Parlamentului Marian Lupu i-a felicitat pe Dmitrii Constantinov și colegii săi cu ocazia alegerii în înaltele funcții și a apreciat faptul că Adunarea Populară și-a ales conducerea și a definitivat formarea comisiilor specializate. Urmare a acestui exercițiu, a menționat Marian Lupu, Adunarea Populară devine o instituție funcțională, de buna activitate a căreia depinde consolidarea stabilității și asigurarea procesului de adoptare a unor decizii foarte importante pentru toți locuitorii autonomiei găgăuze, ceea ce, implicit, va influența pozitiv și starea de lucruri la nivelul întregii noastre țări – Republica Moldova.
 
La același subiect, Marian Lupu a apreciat drept foarte utilă consolidarea dialogului cu deputații Adunării Populare și menționat că bunele relații dintre autorităţile centrale şi cele locale, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, vor promova spiritul de cooperare dintre Chişinău şi Comrat și vor genera noi programe de dezvoltare a Găgăuziei. De asemenea, șeful Legislativului a relevat necesitatea unui transfer de experienţă către deputații Adunării Populare din Gagauz Yeri, ceea ce ar îmbunătăţi calitatea iniţiativelor legislative.

Marian Lupu a menționat, că pentru atingerea acestui scop, este necesar ca reprezentanții Adunării Populare să beneficieze de seminare și training-uri, să poată asista permanent la ședințele plenare ale Parlamentului Republicii Moldova, să vină cu propuneri și sugestii la ședințele Comisiilor permanente, inclusiv cu inițiative legislative.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE