Reprezentantul Motropoliei Moldovei şi a Colegiului Academiei Ortodoxe din Moldova, Petru Pruteanu a declarat miercuri, 2 martie, în cadrul unei conferinţe de presă că vor acţiona prin acţiuni de protest, dacă Guvernul nu va ţine cont de cerinţele duhovnicilor. Reacţia a venit drept răspuns la un proiect de lege aprobată la 17 februarie de Guvern, cu privire la prevenirea şi combaterea discriminării.
“Vom acţiona prin manifestări în masă, dacă acest lucru va fi necesar sau dacă se va pune problema prezentării acestui proiect de lege în Parlament. În zilele care urmează vom obţine cît mai multe semnături necesare de la organizaţii şi toţi creştinii şi vom prezenta Guvernului o declaraţie referitor la retragerea acestui proiect de lege”, a declarat Petru Pruteanu.  
Clericul a mai dat asigurări că aceste manifestări vor fi paşnice şi nu vor crea conflicte, însă vor protesta anume în timpul campaniilor electorale cu mesajul “nu votaţi pe cei care trădează”, referindu-se la principiile creştin-ortodoxe.
“În timpul campaniilor vom folosi mai multe mijloace de informare. Biserica trebuie să facă lucrurile clare, să aducă lumina şi să vădească întunericul. Cînd este o problemă atît de importantă precum aceasta, biserica se poate implica fără a indica concret ca creştinii să voteze un partid sau altul, ci doar îi sensibilizează. Trebuie să fiţi la curent, că cei pe care i-aţi votat data trecută au făcut aşa-şi-aşa, iar dacă nu vă convine, considerăm că ar trebui alte personalităţi în fruntea ţării”, a mai spus Pruteanu.
De menţionat, că proiectul de Lege cu privire la prevenire şi combaterea discriminării a fost propus de către Guvern spre aprobare în cadrul Parlamentului. Acest proiect de lege a fost unul din punctele de reorganizare şi adoptarea noilor reforme, propuse de Uniunea Europeană, însă a stîrnit mari revolte în rîndurile feţelor bisericeşti, precum şi a unelor partide politice din afara Parlamentului. În acest context, PPCD şi ambele Mitropolii din ţară au înanintat declaraţii adresate Guvernului, privind retragerea acestui proiect de lege.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE