FIERBE cazanul politic.

 Se mobilizează partide cu vise electorale – Platforma DA își crează Organizația Teritorială Chișinău și-și alege președinte OT Chișinău;  CUB- trimite un desant la Bruxelles la European Liberal Forum; partidul ex -premierului  Chicu – PDCM, foarte omniprezent în spațiul informațional prin mesajele președintelui;  Maia Sandu – prezentă  (clandestin? or, Codul Electoral interzice) la Consiliul Politic PAS , care este în continuu picaj sociologic – deci, toamna electorală pune pe jar competitorii politici.

Ultimele sondaje confirmă picajul iremediabil al PAS și...regret,  al dnei Sandu.

Atâta timp cât „factorul extern” nu identifică un nou ”lider național”, un nou „favorit” din câmpul politic moldovenesc,  tabloul se va menține  - Sandu  - 25 %. ( după 20% înseamnă picaj drastic), Dodon -20%. Rog să luați în calcul si marja de eroare: 3%.

Azi sondajele arată că partidele parlamentare pierd din credibilitate. Nimic de mirare. Nu trăim mai bine și nu suntem mai mulți. Am fi ramas în țară doar 2,6 milioane – o mică mahala dintr-o metropolă europeană.

ACESTA ESTE NU DOAR UN TREND, DAR REACȚIE LA GUVERNAREA NON-PROFIT (ONG).

Discrepanțele în societate – sociale, ideologice, „pur si simplu” au atins apogeul.

 Platformele social media sunt dominate de troleri și așa -ziși influenseri.

În acest context, alegerile din toamnă trebuie să fie nu doar diagnostic al partidului puterii, dar și motiv pentru deșteptare și abordare rațională a politicului.

Concluzia: gândim cu ceia ce ne-a înzestrat natura și ADN-ul părinților, adică INTELIGENȚA. S-o folosim.

 Căutăm personalități, patrioți demni să devină coloana vertebrală și brâul de rezistență națională.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE