Chişinăul este pregătit pentru sărbătorile de iarnă. Potrivit directorului Lumteh, Nicolae Vereşco, pregătirile sunt realizate în proporţie de 80% şi oraşul poate fi iluminat în orice moment, aşa cum luminile decorative de pe străzile capitalei au fost deja instalate.
A rămas nesoluţionată deocamdată problema bradului. Responsabilii susţin că nu au găsit încă un brad mare care să fie amplasat în centrul capitalei.
Potrivit directorului “Spaţii Verzi”, Eliferie Haruţa, în următoarele zile acesta va fi achiziţionat. “Până acum am găsit doar brazi de 10-12 m, ceea ce este foarte puţin”, a precizat Haruţa, dar, a continuat responsabilul “am auzit că la Edineţ şi la Străşeni am putea găsi un brad mare, aşa că vom merge chiar mâine încolo”.
Totodată, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus stabilirea unei zile în care să fie amenajate luminile şi Pomul de Crăciun. Primarul a propus drept exemplu modelul ţărilor europene care dau startul sărbătorilor de iarnă la începutul lunii decembrie. “Să stabilim şi noi o dată care să fie tradiţional respectată în fiece an. Poate chiar data de 1 decembrie”.
Amintim că în ultimii doi ani, între guvernarea comunistă şi conducerea Primăriei municipale au existat mai multe disensiuni pe marginea derulării manifestaţiilor dedicate sărbătorilor de crăciun, iar Bradul a fost furat, sechestrat şi chiar mutat din locul în care era amplasat de responsabilii Primăriei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE