Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, și-a manifestat solidaritatea cu cetățenii, care au ieșit duminică la proteste, anunță Politik.md. În urma ședinței operative a serviciilor primăriei, Chirtoacă a spus că susține toate dezideratele oamenilor simpli, care au venit în PMAN. În același timp, edilul s-a detașat de orice mesaj politic epxus de către reprezentanții platformei „Demnitate și Adevăr”.
„Ceea ce solicitau miile de oameni duminica trecută și duminică, oamenii simpli, nu cei de pe scenă, noi spuneam aceste lucruri de ani de zile la întrunirile internaționale. De fiecare dată cand am avut posibilitatea să mă expun - spuneam din 2010 că se fură de la Banca de Economii, că banii alocați pentru R. Moldova nu cunosc cea mai bună gestionare, plus depolitizarea instituțiilor de stat. De multe ori eram în situația în care înalții reprezentanți lăudau R. Moldova, iar eu criticam ceea ce se întâmplă în țară. Și PL a atras atenția asupra acestui lucru: de exmplu în 2013 am spus cine va ajunge director la consiliul de administrație al BEM și la Aeroport, am spus ce se face, iar la 8 august 2013, la 3 săptămâni - lucrurile s-au întâmplat.
Atunci ambasadorul Germaniei, dl Meyer a spus că dacă acele lucruri se întâmplau în Germania, lumea a doua zi ar fi ieșit în stradă. La noi, acum lumea a ieșit în stradă, dar dupa 2 ani și ceva”, a declarat Dorin Chirtoacă.
În același timp, liberalul susține că există pericolul ca atunci când între forțele pro-europene sunt dispute – să câștige forțele de opoziție.
„Acum e vorba despre apariția unui nou partid pe arena politică și despre lupta pentru putere. Important e să păstrăm direcția de integrare europeană, iar în cazul în care ar avea loc alegeri anticipate, cei care vor finanța un nou partid politic să-i întrebăm: ei vor lua 50%? vor putea să ne asigure integrare europeană? Mă tem ca lucrurile să nu ia cursul în altă parte. În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, să admitem în următoarele 2 luni, cum ar arăta Parlamentul și cum va fi îndeplinită integrarea europeană?

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE