De la atentatele sinucigaşe de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001, la războiul din Irak, la alegerea lui Barack Obama ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Yahoo News a făcut un top al celor mai căutate ştiri din acest deceniu.
11 septembrie 2001, ziua care a schimbat America: 2976 de persoane au murit în cel mai devastator atac asupra Statelor Unite după Pearl Harbor. 19 terorişti Al-Qaida au capturat patru avioane cu pasageri şi au distrus cu două dintre ele simbolul comercial al New-Yorkului, World Trade Center, iar cu un al treilea au atacat sediul Pentagonului. Cel de-al patrulea avion s-au prăbuşit în urma unei revolte a pasagerilor, care ştiau că avionul urmează să fie folosit într-un atac similar cu cele de la World Trade Center şi Pentagon, întrucât urmăriseră ştirile. Momentul atacului asupra turnurilor gemene World Trade Center, filmat live de televiziuni, este unul definitoriu pentru generaţia de acum, foarte mulţi oameni amintindu-şi exact unde erau atunci când televiziunile au preluat imaginile. Ca urmare a atacului terorist, Statele Unite au declanşat războaiele din Afghanistan şi Irak, care încă nu s-au încheiat.
Războiul din Irak: Pe 19 martie 2003, preşedintele SUA, George W. Bush, a anunţat începutul războiului din Irak pentru a găsi armele de distrugere în masă ale regimului lui Saddam Hussein. Acestea nu au fost găsite niciodată, însă ştirile despre Irak au continuat să fie printre cele mai căutate întregul deceniu. Între ele, moartea fiilor lui Saddam Hussein, decapitarea americanului Nicholas Berg de către teroriştii Al-Qaida, capturarea şi executarea lui Saddam Hussein.
Sărutul dintre Britney Spears şi Madonna: Ştirile despre Britney Spears au fost, în ultimii zece ani, printre cele mai căutate pe Yahoo. Copiii ei, o internare la dezintoxicare, ziua în care s-a tuns la zero. Cea mai căutată dintre acestea rămâne ştirea despre sărutul cu Madonna, la premiile MTV.
Sânul lui Janet Jackson: Şi ştirile din sport au avut căutare pe Yahoo în ultimii zece ani. Cea mai populară a fost legată de un incident, la concertul de început al finalei la fotbal american din 2004, când costumul pe care îl purta Janet Jackson s-a dovedit a fi prea strâmt şi i-a lăsat la vedere un sân. Utilizatorii Yahoo au mai căutat ştiri despre evoluţiile înotătorului Michael Phelps, multiplu campion olimpic, sau despre incidentul de la Campionatul Mondial de Fotbal în care Zinedine Zidane l-a lovit cu capul pe un adversar italian.
Tsunami: Pe 26 decembrie 2004, un tsunami a devastat zona Oceanului Indian, ucigând peste 300 000 de persoane. Una dintre ştirile cele mai căutate atunci a fost despre Owen, un pui de hipopotam de pe coasta Kenyei rămas orfan în urma cataclismului, care s-a împrietenit cu o ţestoasă în vârstă de 130 de ani.
Primul bărbat gravid: Thomas Beatie a fost primul bărbat care a născut. Explicaţia este simplă: Beatie s-a născut femeie însă a decis să devină bărbat, fără a renunţa însă la organele sexuale feminine. Utilizatorii Yahoo au mai fost interesaţi şi de naşterea celui mai greu bebeluş, de aproape 9 kilograme.
Alegerea lui Barack Obama: Zeci de ştiri legate de alegerea primului preşedinte de culoare al Statelor Unite au fost căutate în ultimii ani. Nu în ultimul rând, utilizatorii Yahoo au vrut să afle care va fi căţelul pe care candidatul Barack Obama a promis că îl va cumpăra fetiţelor sale dacă va deveni preşedinte.
Războiul din Afghanistan: Războiul din Afghanistan, declanşat pe 7 octombrie 2001, a revenit în atenţia publicului pe măsură ce situaţia în Irak a început să se stabilizeze. Printre cele mai căutate ştiri a fost cea despre Pat Tilman, un sportiv de performanţă care a renunţat la carieră pentru a lupta în Afghanistan, unde a fost ucis în luptă.
Sfârşitul lumii: La sfârşitul lui 1999 toată lumea se temea de «virusul mileniului», care ar fi trebuit să ne distrugă computerele pe 1 ianuarie 2000, la miezul nopţii. Nu s-a întâmplat nimic, însă speculaţiile despre sfârşitul lumii au continuat să fie la modă în ultimul deceniu, cea mai recentă dintre acestea vorbind despre Apocalipsa prezisă de Mayaşi în 2012. Între timp, Ceasul Apocalipsei, creat în 1947 şi care prezintă timpul pe care omenirea îl mai are până la «miezul nopţii» (sfârşitul omenirii) a fost setat, în ianuarie 2007, la 23:55.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE