„Actuala campanie electorală este cea mai murdară campanie din toate pe care le-a avut până acum R. Moldova”, susține Alexandru Tănase, prim-vicepreședintele PLDM, dar se arată convins de faptul că, până la urmă, pe comuniști și pepecediști „nu-i va ajuta la nimic, deoarece sunt convins că în această țară numărul oamenilor normali este cu mult mai mare decât cel al ticăloșilor”.

 Alexandru Tănase, susține într-un interviu acordat revistei „Punkt” că „după formarea coaliției PCRM-PPCD a fost sistată emisiunea „Ora opoziției” de la „Moldova 1”, la inițiativa PPCD au fost sistate transmisiunile în direct ale ședințelor Parlamentului, a fost mărit pragul electoral și interzise blocurile electorale, au fost impuse interdicții de a ocupa funcții pentru persoanele ce dețin dublă cetățenie, au fost acaparate abuziv posturile municipale „Antena C” și „Euro TV”.

Liliana Palihovici vicepreședinte al PLDM, a spus pentru Politik că este o situație foarte tensionantă pentru că ”în majoritatea întâlnirilor pe care le avem cu alegătorii se întîmplă ceva neprevăzut, scandaluri, neînțelegeri din partea opoziției.” Am înțeles, din discuțiile cu alegătorii că ei își doresc să audă și un alt punct de vedere decât cel exprimat la posturile de televiziune Moldova 1, NIT etc.

Oamenii vor să asculte ceea ce spun și candidații din opoziție, dar ei sunt impuși să părăsească sala în care vorbesc partidele de opoziție, chiar sunt amenințați să nu participe la întâlnirea cu ei.

”Despre acest lucru ne vorbesc cetățenii atunci când mergem la întâlnire cu ei, unii chiar ne spus că la alegerile din 2005 s-au făcut destul de multe încălcări. De exemplu în r-nul Cahul ne-au spus că în momentul în care trebuia să se numere voturile s-a stins lumina în secțiile de votare unde erau mai multe voturi pentru partidele de opoziție. Până s-a găsit o altă soluție au fost puse buletine de vot suplimentar. Un caz asemănător a fost și în or. Telenești” a menționat Liliana Palihovici.

Astfel ajungem la concluzia că încă cetățenii R. Moldova nu au prins curaj să spună lucrurilor pe nume, ei au frică pentru că sunt amenințați să nu vorbească. Cu regret, ei nu știu să se opună acelor amenințări, de aceea avem situația pe care o avem a conchis Palihovic.

Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) afirmă că fraudarea alegerilor din acest an a început încă din anul 2005.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE