În Polonia a intrat în vigoare o nouă lege, conform căreia violatorii şi pedofilii pot fi pedepsiţi cu castrare chimică. Propus de guvernul liberal condus de Donald Tusk, amendamentul a fost aprobat în septembrie 2009, cu voturile a 400 de deputaţi, şi a întrat în vigoare marţi, 8 iunie.
Legea se aplică în cazul bărbaţilor care violează copii sub 15 ani sau membri apropiaţi ai familiei, ei urmând să fie supuşi unei terapii farmacologice şi unei psihoterapii, în încercarea de a diminua pulsiunile sexuale, potrivit New York Daily News.
Violatorii şi pedofilii vor fi castraţi chimic abia după ce îşi ispăşesc pedeapsa cu închisoarea. De asemenea, au fost aduse modificări şi la perioada pe care violatorii şi pedofilii o vor petrece după gratii, pedeapsa fiind între trei şi 15 ani, de la cea cuprinsă între doi şi 12 ani.
A fost introdusă şi o nouă pedeapsă cu închisoarea, pentru orice persoană care încearcă să seducă, prin intermediul internetului, un minor sub 15 ani.
Donald Tusk a propus castrarea chimică încă din 2008, după ce în Polonia a avut loc un caz şocant: un bărbat în vârstă de 45 de ani şi-a sechestrat şi violat fiica în vârstă de 21 de ani vreme de şase ani, timp în care i-a făcut acesteia şi doi copii.
La nivelul Europei, Polonia este acum ţara cu cea mai aspră lege pentru pedofili şi violatori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE