Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu consideră că actualele competențe ale ministerului pe care îl conduce sunt bine setate, iar dacă vor avea loc remanieri guvernamentale înseamnă că ele sunt necesare.

Mai mulți observatori ai vieții politice din Moldova au vorbit în ultima perioadă despre faptul că unele ministere sunt ineficiente. Experții politici au nominalizat chiar câteva din ele unde lucrurile se mișcă mai încet. S-a atins și subiectul posibilelor remanieri guvernamentale.

Contrar acestor discuții, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu spune că este mulțumit de competențele pe care le are actualul minister. Gaibu a declarat pentru POLITIK.MD că la ora actuală, ministerul Economiei este bine setat cu competențele actuale.

„Fiecare mandat are un sens și o competență. Cred că ministerul pe care îl conduc este foarte bine setat. Deține partea de politici economice pentru mediu de afaceri, domeniul tehnologiilor informaționale cu tot mediul de afaceri din această zonă, combinate cu digitalizarea guvernamentală. Avem și competența legată de infrastructura calității, cooperare economică internațională, investiții și export”, a subliniat Sergiu Gaibu.

Întrebat dacă vede necesitatea unor remanieri guvernamentale el a spus că dacă acestea sunt necesare ele vor avea loc.

„Dacă sunt necesare să aibă loc”, a precizat Gaibu.

Recent, Președintele Maia Sandu, a declarat că în unele ministere lucrurile se mișcă mai încet. Totodată, Șeful Statului a spus că este de competența premierului numirea altor miniștri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE