Arhitectul-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, bănuită de abuz în serviciu a venit cu o reacție la perchezițiile efectuate joi, 29 februarie curent, de ofițerii Centrului Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție.

„(…) 2 ani în urmă am atenționat serviciile respective cu privire la cazul dat, care are la bază întregistrarea frauduloasă a dreptului de superficie asupra terenului de către compania Eurostil. Tot atunci, am solicitat verificarea și în raport cu alte cazuri la alte companii cu privire la același subiect, întregistrarea dreptului de superficie. Pe toate cazurile înregistrate sunt pornite procese de radiere a drepturilor înscrise incorect. Sunt prezentate toate actele solicitate de anchetă și sunt sigură că va fi stabilit adevărul. În toate acțiunile mele am fost și sunt corectă”, menționează Dogotaru.

Între timp, reprezentanții CNA au oferit și alte detalii asupra descinderilor matinale.

„Ofițerii CNA continuă acțiunile de urmărire penală pe cazul abuzului în serviciu, admis de către persoanele publice aferent terenului în privința căruia a fost înregistrat dreptul de proprietate (superficie). În aceste momente, ofițerii CNA cercetează amănunțit șantierul, aflat în proces de construcții, cu participarea specialiștilor atestati în domeniul construcțiilor din cadrul CNA, urmând ca ulterior să fie verificate actele permisive privind inițierea lucrărilor de construcție”, se arată într-un comunicat.

Arhitectul-șef al municipiului Chișinău și administratorii unei companii de construcție din capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA) după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din capitală cu suprafața de 0,43 ha, cu o valoare de circa 22 000 000 de lei. Arhitectul Chișinăului a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate, mai anunță CNA.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE