Vremea caldă pentru această perioada a toamnei. Temperaturile de peste 20 de grade se vor menține până la sfârșitul lunii, a declarat pentru Radio Moldova, șeful Direcției prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

Potrivit acestuia, temperaturile ridicate au fost cauzate de pătrunderea unui val de aer cald din nordul Africii.

„În următoarele 7 zile ne așteptăm ca vremea să fie una stabilă, pentru că pe timp de noapte ne așteptăm ca minimele să fie în jur de 10-15 grade, cu excepția nopții următoare când ne așteptăm să fie între 5 și 10 grade Celsius, și pe timp de zi să fie între 19 și 24 de grade. Pentru că suntem sub influența unui ciclon saharian din nordul Africii care se află pe partea de vest a continentului și el, fiind blocat acolo, permite să pătrundă acest val de aer cald și, respectiv, avem valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă”, a declarat șeful Direcției prognoze meteo al SHS.

Ghenadie Roșca a mai precizat că în perioada 25-27 octombrie, sub influența unui ciclon din vestul continentului european, ne putem aștepta la precipitații slabe care vor cădea predominant în partea de nord a țării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE