Avocații procurorului general suspendat Alexandr Stoiangolo au atacat la Curtea de Apel, hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de luni, 23 mai, prin care se propune Șefului Statului eliberarea lui din funcția de procuror general. În această perioadă Stoianoglo a fost suspendat de la șefia Procuraturii Generale.

O hotărâre în acest sens a fost adoptată luni, după ce CSP a luat cunoștință cu raportul comisiei care i-a apreciat activitatea ca fiind „nesatisfăcătoare”.

Vasile Gafton, avocatul lui Stoianoglo, a declarat pentru POLITIK.MD că apărătorii sunt în așteptarea deciziilor adoptate de instanțele naționale.

„La data de 23 mai, a fost contestată hotărârea CSP. Urmează să așteptăm examinarea cererii de chemare în judecată, să parcurgem toate etapele prejudiciare în instanțele de fond, apel și recurs. Ulterior, în funcție de soluțiile adoptate de instanțele naționale, v-om decide cum vom proceda mai departe”, a declarat Vasile Gafton.

Potrivit experților în drept, probabil, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va aștepta epuizarea tuturor căilor de atac în instanțele naționale a hotărârii CSP în raport cu Stoianoglo, după care ar putea eventual să emită decretul de eliberare din funcție.

Amintim că, procedura de evaluare a performanțelor Procurorului General (suspendat de drept) Alexandr Stoianoglo a fost inițiată prin Hotărârea Consiliului Superior urmare a formulării unei sesizări de către președinta Maia Sandu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE