Vasile Gafton, avocatul lui Alexandr Stoianoglo declară că, instanța de judecată a constatat că cercetarea din biroul de serviciu al Procurorului General a fost una ilegală.

Avocatul menționează că „…recent, instanța de judecată a admis plângerea apărării lui Alexandr Stoianoglo și a anulat ordonanța procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție prin care acesta, a încercat mușamalizarea ilegalităților comise de procurorii subordonați și legalizarea acțiunii de urmărire penală - cercetarea la fața locului în biroul de serviciu al Procurorului General, Alexandr Stoianoglo”.

Potrivit legii, cercetarea la fața locului se efectuează cu acordul scris al proprietarului sau al posesorului. În lipsa acordului scris, cercetarea se efectuează în baza ordonanței organului de urmărire penală, cu autorizarea judecătorului de instrucție.

Vasile Gafton remarcă că „Nimic din ce spune legea nu a fost respectat la 8 octombrie 2021, lui Alexandr Stoianoglo fiindu-i încălcat dreptul de a fi prezent la acțiunea procesuală, a face obiecții în scris și a primi un exemplar al procesului-verbal de cercetare la fața locului”.

Apărătorul se plânge că cererea „respectivă împotriva acțiunilor procurorilor a fost examinată timp de aproape jumătate de an, alte plângeri asupra altor acțiuni ilegale ale procurorilor sunt încă în curs de examinare, ceea ce denotă lipsa dorinței sau frica judecătorilor de instrucție de a se pronunța asupra ilegalităților comise în privința lui Alexandr Stoianoglo”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE