Patru partide politice – Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) – cer demisia lui Vladimir Bolea din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Formațiunile politice îl acuză pe vicepremierul Bolea că ar fi gestionat prost problema fermierilor. Liderii celor patru partide îi cer președintei și premierului, în acest context, „să nu mai protejeze incompetența” și să-l demită „de urgență” pe ministrul Agriculturii, „pentru a oferi sectorului agrar „o nouă șansă”, notează newsmaker.md

„Cere demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, din cauza incompetenței și a incapacității de a rezolva problema fermierilor. (…) Reacția întârziată a ministrului Bolea, care de luni de zile evită să vină cu soluții la problema fermierilor, politizând de fiecare dată subiectul, face ca cea mai importantă ramură a economiei naționale să se sufoce, iar după sabotajul din ultima perioadă a guvernării, se creează impresia că autoritățile provoacă în mod intenționat falimentarea fermierilor autohtoni, pentru a oferi acces pe piață holdingurilor de profil străine. (…) Timp de un an și jumătate de mandat, ministrul Bolea a demonstrat că nu cunoaște deloc domeniul pe care s-a aventurat să-l gestioneze. În loc să fie avocatul fermierilor, în toată această perioadă, acesta s-a transformat, mai degrabă, în groparul agriculturii naționale, în favoarea agro holdingurilor cu capital străin”, se arată în comunicatul emis de Platforma DA.

Blocul proeuropean, constituit din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB, a cerut, în acest context, examinarea de urgență a solicitărilor înaintate de fermierii. Mai mult, formațiunile politice i-au cerut președintei Maia Sandu și premierului Dorin Recean „să nu mai protejeze incompetența” și să-l demită „de urgență” pe ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

„ (…) pentru a oferi sectorului agrar o șansă de redresare economică, iar fermierilor susținerea obligatorie pentru o activitate productivă și demnă, fără a-i umili să umble cu mâna întinsă la guvernare. Mâinile lor sunt pentru a ne aduce pâinea cea de toate zilele pe masă”, se mai arată în comunicatul citat.

Fermierii își continuă protestele față de politicile Guvernului. Agricultorii insistă să le fie acordate compensații suplimentare, facilități fiscale la recuperarea taxei pe valoare adăugată, şi modificarea regulamentului Băncii Naționale privind acordarea creditelor agricole.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE