Unele familiile social-vulnerabile vor primi ajutoare materiale pentru şcolarizare, drept că acestea vor fi foarte modeste. Câte 700 de lei pentru un copil – atât vor fi ajutoarele unice acordate de Primăria mun. Chișinău.
În acest sens, din mijloacele Fondului municipal Chişinău de susţinere socială a populaţiei vor fi alocate 5,6 mln de lei. Locuitorii Municipiului Chişinău vor putea ridica banii de la filiala Moldinconbank, iar beneficiarii de ajutoare materiale din republică, de la Î.S „Poșta Moldovei”.
În afara capitalei, cu ocazia noului an şcolar către 1 septembrie din Bugetul de Stat au fost alocate 9 mln de lei pentru acordarea ajutoarelor materiale unice familiilor defavorizate cu copii prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei. Drept că în acest caz categoriile beneficiarilor şi mărimea ajutoarelor vor fi stabilite individual, prin deciziile consiliilor de administraţie.
Stabilirea beneficiarilor din rândul copiilor de vârstă şcolară din familii nevoiaşe se va efectua de comun cu instituţiile de învăţământ din teritoriu şi comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale pe lângă primăriile localităţilor respecive.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE