Dacă ți-a expirat permisul de conducere, înarmează-te cu multă răbdare, aproximativ 900 de lei în portmoneu și urmează următorii pași.

În primul rând trebuie să verifici dacă ai buletinul de identitate valabil. Un alt pas important este obținerea extrasului din fişa medicală de ambulator F-027e eliberat de medicul de familie, în care se indică maladiile cu care persoana se află sub supravegherea medicului de familie.

Pentru a nu pierde timpul în rândul viu, poți opta pentru o programare online la medicul de familie pe https://sia.amp.md/.

Între timp, este necesar să te programezi pentru obținerea Avizului psihiatric eliberat de centrele comunitare de sănătate mintală municipale teritoriale, în funcție de viza de reședință indicată în buletinul de identitate:

-sectorul Centru str. Docuceaev nr.11a
-sectorul Botanica str. Independenţei nr. 28/1
-sectorul Buiucani str. Creangă nr.24
-sectorul Rîşcani str. Socoleni nr.19
-sectorul Ciocana str. Uzinelor nr.23.

Pentru acest serviciu trebuie să achiți: 90 de lei

E bine să știi: La data de 27.04.2022, la Centrul comunitar de sănătate mintală din str. Socoleni 19, am găsit un loc liber pentru examinarea de către medicul specialist tocmai la data de 20.05.2022, adică aproape peste o lună. De aceea, te sfătui să nu lași perfectarea actelor pe ultima sută de metri, deoarece necesită mult timp și nervi de fier.

Următorul pas este obținerea Avizului consultativ privind starea sănătăţii narcologice eliberat de către IMSP Dispensarul Republican de Narcologie, situat pe str.Petru Rareş 32.

Pentru acest serviciu trebuie să achiți: 60 de lei

E bine să știi: Pentru Avizul consultativ privind starea sănătăţii narcologice va fi necesar să ai o poză cu dimensiunea 3*4, iar dacă nu dispui de aceasta, serviciul se prestează pe loc contra sumei de 35 de lei.

Odată ce ai obținut aceste acte, trebuie să mergi la Comisia pentru examinarea medicală a conducătorilor de vehicule şi a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere, situată pe str. Columna 47.

Pentru acest serviciu trebuie să achiți: 185 de lei

Depunerea cererii la Centrul Multifuncțional al Agenției Servicii Publie (ASP)

Cu actele menționate mai sus și permisul de conducere obținut anterior, solicitantul va merge la una din reprezentanţele ASP, unde va depune o cerere-tip şi va perfecta noul permis de conducere. Preţul minim pentru un permis de conducere constituie 380 lei, acesta fiind eliberat în 20 zile lucrătoare (respectiv, peste aproximativ o lună calendaristică).

Perfectarea unui permis de conducere provizoriu costă încă 80 lei — acesta nu este obligatoriu, în special dacă comandaţi eliberarea imediată a permisului de conducere obişnuit sau nu planificaţi să conduceţi în zilele următoare, până la eliberarea permisului.

În caz contrar, însă, veţi fi nevoiţi să perfectaţi un permis provizoriu, or permisul vechi va fi retras, indiferent dacă a expirat termenul de valabilitate sau nu.

E bine să știi: Conducătorii auto din municipiul Chișinău își pot preschimba permisul de conducere atât la Centrele multifuncționale, cât și la Secțiile de înmatriculare a transportului și documentare a conducătorilor auto.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE