Grădiniţile şi instituţiile medicale din ţară vor intra în regim de carantină. Această măsură a fost propusă vineri, 6 noiembrie, de Comisia extraordinară antiepidemică republicană. Totodată, studenţii au intrat de astăzi în vacanţă pentru o săptămână.
În cadrul şedinţei, premierul Vlad Filat a cerut să se efectueze un control strict asupra activităţii farmaciilor pentru a nu admite majorarea nejustificată a preţurilor la medicamente. “La noi în ţară se fac afaceri pe orice. Să se verifice ce se întâmplă în farmacii cu aşa zisa lichidare de stocuri, care, de fapt, se află în depozite pentru a crea presiuni. Să nu se întâmple că cineva face averi în urma acestei situaţii complicate”, a precizat Filat.
În acelaşi timp, şeful serviciului vamal, Viorel Melnic, a menţionat că în cinci zile va fi epuizat stocul de mănuşi şi măşti din vamă.
Viceministrul sănătăţii, Oleg Lozan, a precizat că spitalele au fost suplimentate cu paturi şi a ţinut să reamintească populaţiei să respecte principalele reguli de igienă pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul tip de gripă.
“Deja avem cazuri locale de îmbolnăvire, care va duce la sporirea circulaţiei infecţiei, dar asta nu înseamnă nimic deosebit. Este aceeaşi gripă obişnuită, iar populaţia trebuie să ia în serios metodele de profilaxie”, a declarat Lozan.
Precizăm că până astăzi au fost confirmate 113 cazuri de gripă pandemică, dintre care două persoane au decedat pentru că nu s-au adresat la timp la medic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE